これまで、新型コロナウイルス感染症(COVID-19)との関連性について議論されてきた栄養素のビタミンDが、COVID-19の重症化リスクを低下させる可能性があることを示す臨床試験の結果が発表されました。 "Effect of Calcifediol Treatment and best Available Therapy versus best Available Therapy on Intensive Care Unit Admission and Mortality Among Patients Hospitalized for COVID-19: A Pilot Randomized Clinical study" - ScienceDirect https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960076020302764
![「ビタミンD」が新型コロナの重症度を低下させると臨床試験で示される](https://cdn-ak-scissors.b.st-hatena.com/image/square/f3988e07ae60b63b1dc8c586a7c2fcaecaf2a149/height=288;version=1;width=512/https%3A%2F%2Fi.gzn.jp%2Fimg%2F2020%2F09%2F04%2Fvitamin-d-covid-19-calcifediol%2F00.jpg)