2016年4月13日のブックマーク (2件)

  • Tamago Kake Gohan (Japanese-Style Egg Rice) Recipe

    The hot rice helps thicken the egg slightly, giving the whole dish a lighter, fluffier texture.Beating the eggs and rice thoroughly with chopsticks introduces air into the egg whites, making them fluffier.Soy sauce, MSG, and furikake are all umami-rich ingredients that give the dish a nice savory flavor. Serious Eats / J. Kenji López-Alt Other than maybe pouring milk over cereal, tamago gohan was

    Tamago Kake Gohan (Japanese-Style Egg Rice) Recipe
    yashoku
    yashoku 2016/04/13
    海外ではゲテモノ食いとされていた「卵かけごはん」がおいしそうに紹介されているではないか!海外の卵は生食前提で衛生管理されていないので要注意。海外で生卵かけごはん食べてお腹が痛くなったことがあります。
  • How Sweet will our Future Be?

    yashoku
    yashoku 2016/04/13
    スイーツの未来予測。ケーキやペイストリーは将来どうなる? 食品未来学者?とシェフが「新しい食材や技術によって、お菓子は進化する」と予想。個人的には、よりコンセプトなりビションが求められていくと思う。