The purpose of this paper is to clarify the characteristics of the Experimental Schools System (ESS) by analyzing the process of establishing it. In particular, this paper focuses on the period from 1971 to 1976. In 1971, the Central Council for Education (Chuo Kyoiku Shingikai) proposed the ‘pilot projects’ (Sendoteki Shiko) in the 1971 report (46 Toshin) . According to previous studies, the ‘pil
This study empirically examined how higher education institutions are transformed through the development of a teaching and learning management system. Under the cooperation of the mechanical engineering faculty at Kyushu University, we discuss how program-level educational goals are reflected in subject-level educational goals within a group of faculty members and how they are evaluated in charge
皆さんは「東京大学」にどのようなイメージをお持ちだろうか。“日本一”、伝統や歴史、最先端の研究、リベラルアーツ・・・。そんなキーワードを思い浮かべる人が大半かと思うが、「学食」もまた、東京大学を知る上で欠かせないキーワードの一つだと私は考えている。今回は赤門で有名な「東京大学本郷キャンパス」の学食を深掘りしてみたいと思う。 東京大学本郷キャンパスの学生食堂は、キャンパス内でもっとも広い中央食堂(526席)をはじめ、第二食堂(314席)、銀杏メトロ食堂(264席)、農学部の食堂(254席)の4つ。ほかにも洋食店・日比谷松本楼の別業態やスターバックス コーヒー ジャパンが入っていたり、昼時にはキッチンカーが来たりと、学生はランチを選び放題であり、毎日熾烈なランチ戦争が繰り広げられている。 今回フォーカスするのは、本郷キャンパスのメイン食堂である「中央食堂」。赤門と並ぶ本郷キャンパスの象徴、「安
リリース、障害情報などのサービスのお知らせ
最新の人気エントリーの配信
処理を実行中です
j次のブックマーク
k前のブックマーク
lあとで読む
eコメント一覧を開く
oページを開く